Om oss | Historik, arbetssätt och produkter

Läs om förtaget och hur vi arbetar
 

Information och analys

Trafikia är ett ungt företag med gamla anor. Företaget startades 1 maj 2014 och var tidigare en del av Vägverket Konsult och senare Vectura Trafik. Trafikia har ca 20 medarbetare spridda på fem kontor över landet. Vi finns i Luleå, Härnösand, Stockholm, Jönköping och Göteborg. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Trafikias affärsidé är att ”med unik kompetens leverera kvalitativa tjänster och helhetslösningar inom trafikinformationsområdet”. Företaget ingår i Sensebitkoncernen.

Trafikia i siffror

års samlad erfarenhet

kunder

Mätpunkter

Marknadsledande i Norden inom trafikinformation

Med kunniga medarbetare och lokalkontor över hela landet hjälper vi våra kunder att bättre förstå trafiken
 

Historia

Trafikia är ett ungt företag med gamla anor. Trafikia startades 1 maj 2014 och var tidigare Vägverket Konsult Trafik och Vectura Trafik. Vi är ca 20 anställda med en samlad kompetens inom trafikinformationsområdet på över 250 år. Vi finns spridda på fem kontor över landet. 

Hur vi jobbar idag

Trafikia är en helhetsleverantör inom trafikinformationsområdet. Vi är rikstäckande och sverigeledande inom trafikinformationsområdet. Vår affärsidé är att med unik kompetens levererar vi kvalitativa tjänster och helhetslösningar inom trafik- information och trafik analysområdet.

Sensebit-koncernen

Trafikia är del av Sensebit-koncernen, en företagsgrupp med fokus på teknik och tjänster inom området Trafikinformation. Moderbolaget Sensebit utvecklar och säljer system för insamling av analys av trafikdata med fokus på innovation och kvalité. Genom koncernen har Trafikia tillgång till den senaste tekniken och spetskompetens inom området som ytterligare stärker vår roll som marknadsledande inom området i Norden.

Det här är Trafikia

Det här är Trafikia

WordPress Lightbox Plugin